Nytt svenskt rekord!!!

Klockan 09:34 lokal tid (16:34 svensk tid) passerade Andreas det svenska rekordet på 72 timmarslöpning!!! Nu kör han vidare mot slutresultatet.

Låt oss heja honom vidare till en seger! Skicka ett meddelande HÄR.

Senaste nytt

Jag har nu fått veta att Andreas har sovit i sammanlagt 2 timmar. Han har inga skador eller krämpor men är såklart trött. Vädret nu bjuder på minusgrader och Andreas har klätt på sig mycket och kommer att gå några timmar. Detta meddelades kl. 13:10 idag.

Mer än halva loppet klart

Nu är det bara 31 timmar kvar. Andreas ligger just nu 3a, ca 3 km efter 2an och mindre än en mil efter 1an. Han har med andra ord knappat in på förstaplatsen och nu gäller det att vi alla håller tummarna hårt för Andreas. Igår kväll, 21:20 svensk tid, fick jag meddelande om att han kommit 18 mil och tuggar på bra nu. 

Jag ser att många skickar meddelanden till Andreas och det vet jag att han uppskattar jättemycket, fortsätt med det! Det kan ni göra HÄR.

Jag försöker få mer info om hur han sover o.s.v.

Uppdatering

Ett drygt dygn har nu gått och Andreas meddelar att de senaste 4 timmarna har gått bra. Nu kommer kylan efter ett ihälligt regnande. Jag vet inte om han sovit ännu men känner jag honom rätt blir det väldigt lite av den varan.

Du vet väl att du kan skicka meddelanden till honom för att boosta honom med energi. Det gör du HÄR!

Andreas kör på

Sent igår kväll fick jag ett meddelande om att det ösregnade men han mådde toppen. Imorse meddelade han att magen bråkade lite så han åt soppa och kände sig bättre. Nu ligger han 3a på 128,5 km. Dryga 18 timmar har gått av tävlingen och ännu kan vad som helst hända.

Den fina frun tar över...

...men bara i några dagar. Nu är det alltså Andreas fru som bloggar åt honom eftersom han i skrivandes stund springer tävlingen Across the Years. Tävlingen startade kl 17:00 svensk tid (09:00 lokal tid) och det ser ut som om hans bagage hittat fram innan start då man via webcam kan se honom i hans snygga Newlinekläder och vita Newlinekeps. Efter ca 4 timmars löpning har han hunnit ca 33km och ligger på en 11e plats men ännu är klockan bara barnet och jag som känner Andreas vet att han kör sitt race som brukar ta honom långt, längre än de flesta.

Självklart passar jag på att göra reklam för min egen blogg; Hejamamma.

När jag får uppdatering från Andreas bloggar jag vidare här.

Nu drar vi.

Sitter på Kiruna flygplats och väntar på mitt plan som skall ta mig till Stockholm. Imorgon drar jag vidare till Arlanda där jag möter upp min support Roland. Sedan vänar 18,5 timmar resa till Phoenix.

Uppladdningen senaste perioden har gått mer eller mindre enligt plan, jag har vilat ett par dagar mer än planerat förra veckan eftersom jag kände mig lite under isen och vilan gjorde susen. Träningsmässigt har jag tränat väldigt lite senaste två veckorna, helt enligt plan. Nu börjar det spritta rejält i benen. Att få den sista veckan så här innan tävlingen med familjen uppe i ödemarken har varit kanon, problemet är att jag redan saknar dom så att det gör ont.

Across the years (3 dagar kvar)
Idag la man ute lite info på förstasidan för tävlingen, man säger bland annat att man en kort stund efter start kommer att länka direkt till en speciell sida bara för resultat och liverapportering. Resultatuppdatering med någon minuts fördröjning, två webbkameror som streamar live, en meddelandeservice där man kan skicka meddelande till enskilda löpare, vi kommer att ha brevlådor i anslutning till banan där dom läggs upp.
Man säger ochså följande: Runners note: Be sure to come prepared for the possibility of both cold and rainy weather during the race. At this writing it looks like it won't be 100% comfortable.
Ja, vad säger man. Mysigt så in i bomben med andra ord. Hade väl tänkt mig rätt varmt och skönt väder men nu verkar det inte bli så, packar ner en extra jacka och en extra mössa sedan är det bara att köra. Mycket kan jag påverka men inte vädret och då finns det ingen anledning att hetsa upp sig.

Jag lovade ju att återkomma med hur ni följer mig på tävlingen:
* För resultat, video, meddelandeservice och allt som rör tävlingen går ni till www.acrosstheyears.com
* För att läsa mina twitter som kommer att skickas flera gånger per dygn med foton och min aktuella status går ni till www.twitter.com/ultrafalk
* En gång per dygn kommer min underbara fru att uppdatera min blogg med en kort intervju som vi gör på telefon, den hittar ni här på www.ultrafalk.blogg.se
* Vill ni läsa mer om mig gör ni det på www.andreasfalk.se

Sms och mail kommer jag inte att ha tillgång til under själva loppet så vill ni skicka ett meddelande så gör ni det bäst på meddelandeservicen.

Jag är bara förväntansfull och väderprognosen stör mig inte, jag gillar att grisa.
Tänkte avsluta med vad min support precis sa på telefon: "Det lär inte bli någon brist på utmaningar"


Sista passet avklarat.

Idag fick jag till det, sista passet alltså. Dagen började med att jag och svärfar tog skotern och drog ett nytt skidspår på slingan.
Efter julbordslunch tog jag på mig skidorna och skidade bort till slingan och körde två varv, när jag kom hem bytte jag bara skor och gav mig sedan ut på en löptur i rätt bra fart.
Nu är allt som borde vara gjort, gjort och jag känner mig nöjd och trygg.

Imorgon drar jag söderut för att på måndag flyga över till phoenix. Kommer ju att mellanlanda i lägenheten imorgon. Det kommer att bli svårt att motstå frestelsen att riva upp packningen och dubbelkolla allt, får väl se hur det går.

Kommer att göra sista blogginlägget imorgon sedan blir det twitter som gäller ett tag, kanske kan jag blogga lite från hotellet. Imorgon kommer jag att ge er detaljerna för hur ni bäst följer tävlingen där borta.

Blev tvungen att byta bok mitt i, fick en ny som jag inte kunde motstå. Här är den.


Får du äta tårta?

Jag får äta precis vad jag villnär jag vill. Däremot så har jag sedan länge bestämt mig för att ge min kropp det den mår allra bäst av, man tankar inte en formel ett bil med rysk smutsig diesel.

Frågan som ställs till mig väldigt ofta är huruvida jag får eller inte får äta någonting och ofta får jag uppfattningen att folk tror att jag späker mig, det dom inte fattar är att jag mår dubbelt så bra som dom förmodligen gör och jag saknar ingenting. Självklart blir jag också sugen på lösgodis eller fikabröd, sällan, väldigt sällan ger jag efter för frestelsen.

Nu är det jul och godsakerna står som spön i backen, hur gör jag då? Jag äter som om det inte fanns någon morgondag såklart, skall man fylla på med skit så är det väl lika bra att göra det ordentligt. Jag älskar mat och speciellt den maten som dukades upp på julbordet idag, det vore ju fullständigt vansinne att inte smaka på allt, två gånger, eller?????

Hoppas på lite mildare väder imorgon, skulle verkligen vilja få till den där sista 10:an innan jag åker och imorgon är sista dagen.

GOD JUL.


Det gör nästan ont.
Först ut idag var jag och min underbara fru, vi tog oss två varv på elljusspåret med fantastiskt väder och skidor som var ok idag. Vi har båda bra utrustning men förlitar oss på min vallakompetens som i grund och botten säger att det räcker med Blå extra, det handlar bara om antal lager. Stackars fru.

När vi kom hem så tog jag med mig svågern ut på vad som var tänkt som en rävjakt, det blev en fantastik tur i obanad snö med en temperatur som sjunk stadigt. Det är något så väldigt vackert med naturen här uppe på vintern, speciellt när det är riktigt kallt, ja det var så vackert att det nästan gjorde ont.

Across the years (6 dagar kvar):
Jag har införskaffat en hel del ny utrustning inför det här loppet:
* Vägguttagsadapter
* USB-laddare till bilen
* Lätta smidiga gaiters
* Liten handburen flaska från Amphipod
* 5 påsar frystorkad mat (som tillagas i påsen) specialvariant som i nödfall kan tillagas med kallt vatten

Andra prylar som är bra att ha med:
* Silvertejp
*Termosmugg
*Regnponco
*Vattenkokare

Vi kommer att ha en bil på plats som basläger och eventuell sovplats, vi kommer också att köpa bord och stol där borta för att ha precis vid banan. Tanken är ju såklart att minimera tidsspill, allt som kan göras på banan eller i direkt anslutning skall göras där. Min support kommer att få det rätt slitigt efter ett par timmar.


Som om det vore meningen...

Idag belönades vi med extremt milda temperaturer, bara 10 minus, tjohoooo. Körde ett varv på elljusspåret (skidor) med min underbara fru och Storgrabben som uppvärmning. Direkt när det var klart stack jag ut och körde 2x2000 meter i tävlingsfart på 10 km med 3 min vila mellan. Kändes så fantastiskt bra i kroppen att jag rös två gånger under passet.
Nu är det bara en 10 kilometare kvar på Julafton sedan blir det vila för hela slanten.

Det är många som reagerat på att jag vilar så mycket innan vissa lopp och tycker att jag borde väl bli seg och slö när jag vilar så mycket.

Om du skulle springa i 3 dygn vad skulle då du prioritera? Ett par ben där fartsensorerna är triggade till tusen och 3,10 farten sitter som en smäck. Eller ett par ben som skriker efter löpning och är så utvilade att det nästan blir löjligt. Jag vet vad jag väljer och vad som funkat för mig så här långt.

Across the years: (7 dagar kvar)
Idag tänkte jag faktiskt ta och skriva lite om mina målsättningar på loppet och hur jag resonerar kring det.
Målet är att springa mellan 400 och 450 km, att jag gör 400 är jag säker på så länge ingenting händer. Men det är ju just det som kommer att hända, frågan är bara vad som kommer att hända och hur ofta? jag har lärt mig den hårda vägen att det är ingen idé att sätta upp en plan innan start och sedan hålla sig till den stenhårt oavsett vad som händer, för det händer saker, både saker man kan förutse och saker man aldrig kan drömma om. Därav spannet mellan 400 och 450. Jag kommer inte att fokusera på placeringar utan kommer bara att använda det som en motivator under loppet för att pressa mig ytterliggare. Planen är att springa tillräckligt kort första dagen för att känna mig stark inför dygn två som erfarenhetsmässigt är det tuffaste. Men såklart tillräckligt långt för att bära mot målet. Kommer att gå väldigt mycket på känsla det första dygnet och planerar inte att sova förrän det andra dygnet.
Hur det blev vet vi om några dagar.

Här är en bild från en 6 dagarstävling jag sprang där det regnade mer än vad någon av oss kunnat förutse.


Sista rycket (nästan)

Dagens träning var en fröjd, först när jag tvingas till avhållsamhet från löpningen förstår jag hur viktig den är för mitt välmående. Jag springer för att prestera men jag springer framförallt för att jag älskar känslan av att ha en kropp som bara springer och springer. Att kunna ta mig till fantastiska platser för egen maskin.
Idag var det lite mildare (-13) så jag tog med mig min underbara fru och Storgrabben på en tur runt elljusspåret (skidåkning). När vi var tillbaka vid huset igen så bytte jag bara skor till löparskor, tog med mig hunden och sprang iväg 6 km, delvis i rätt djup snö.

Träningsplanen de närmsta dagarna är att köra 2x2000 meter imorgon och sedan 10 km distans på fredag, sedan tänkte jag vara färdigtränad och vila mig i form. Förmodligen måste jag stuva om lite eftersom det är 29 minusgrader ute just nu och då kör i alla fall inte jag 2 st tvåtusingar. Vi får se imorgon helt enkelt.

Kroppen känns i alla fall väldigt bra, jag känner mig stark och utvilad, nu väntar jag bara på den där segheten som infinner sig efter ett par dagars totalvila, gött.

Som jag nämt tidigare (och kommer att göra igen) så kan ni ju följa mig under Across the years på massa olika sidor. Vill du ta del av det nyhetsbrev jag skickar ut ca en gång per månad så är det bara att skicka ett mail till info@andreasfalk.se . I år har det gått ut 9 st och jag kommer att skicka ut ett till innan året är slut.

Nedan kan ni se hur det sista nyhetsbrevet såg ut.


Coolt.

Läste ut boken "Born to run" häromdagen, oh shit den var verkligen så bra som alla säger. Nu har jag börjat på en ny höjdare. Har ju min alldeles egna ultrabilblotikarie som förser mig med böcker och filmer av klass.

Det är verkligen jättekul att så många har upptäckt "Fråga coachen" på TEC-sidan, bland det roligaste jag vet är att hjälpa andra nå sina mål. Här uppe i Saivo så kommer jag att spendera många timmar med att planera och lägga upp schema för mina kunder. Det är så otroligt givande att få vara en del av en annan människas jakt på ett mål och att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter. 2010 var för de allra flesta av mina kunder ett succé-år där drömmar uppfylldes och svårigheter som skador mm övervanns. Det är inte utan att man faktiskt är lite stolt.
Läs mer här.

Skulle ut på 10 km distanslöpning idag men eftersom det aldrig blev varmare än minus 23 så bytte jag ut det passet mot en rask promenad. prognosen säger varmare väder tills imorgon. Med varmare menar jag mellan 15 och 20 minus. Löpbart och skidbart.

/>
Har börjat noja lite inför flygresan med tanke på alla inställda flyg ute i Europa, inget jag kan påverka men det vore ju lite halvsurt om man fastnade halvvägs.


Framme.

Klockan var 0145 när vi kom fram inatt. Lite kul det där med att landa i Kiruna och sedan har man 23 mil bilkörning kvar varav huvuddelen är norrut.
Nu är det "bara" minus 25 :-)

Längre inlägg kommer ikväll.


Åka bort.

Imorgon åker reser vi till saivomoutka för att fira Jul, jag vänder ju hemmåt den 26:e för att den 27:e resa vidare till Phoenix.
Idag har jag packat ihop det sista inför ATY, alltid lika intressant att välja ut vad man skall ha med sig när man är begränsad till en väska plus handbagage. Nu är väskorna stängda och lagt kort ligger.
Dagens träning blev två varv på TEC-spåret med svenska mästarinnan på 100 km, fint skall det vara :-)
Vi hade två trevliga varv men snömängden gjorde att det slirade rätt bra på andra varvet. Nu kände jag att kroppen är tillbaka, gjorde helt rätt i att vila ett par dagar som jag gjort.

Across the years:
Resultatuppdateringen från tävlingen kommer att ske kontinuerligt med korta intervaller, hela loppet filmas och sänds live via hemsidan, foton kommer att publiceras löpande. Förutom detta kommer min support att twittra regelbundet och en lite längre skrift kommer att läggas ut på min blogg en gång per dag.

Tävlingen = www.acrosstheyears.com
Twitter = www.twitter.com/ultrafalk
Blogg = www.ultrafalk.blogg.se
Min hemsida = www.andreasfalk.se

Summan av......

Överhårt Kettlebellspass igår + förkylda barn + 45 minuter sömn inatt = skum känsla i kroppen. Får se vad som händer tills imorgon, känns som förkylning är på gång.
Onsdagar är judoträningsdag för Storgrabben och i normala fall kör jag honom och tränar ett pass medan han tränar sitt. Idag passade jag på att ta med datorn och jobba med träningsprogram för några av mina kunder, hann också med att ringa upp en av mina kunder och gå igenom hans schema.

Fick precis ett roligt telefonsamtal där jag fick veta att Försvarsmakten startat en sportklubb. Från och med 2011 byter jag klubbtillhörighet till den klubben. Äntligen.

Across the years:
Tänkte skriva lite idag om mitt planerade energiintag på ATY. Jag är ju så förtjust i Hammerprodukter och det funkade så bra det här året så jag kör vidare på gamla recept. Grunden på ATY blir Perpetuem en gång i kvarten, Gel en gång i timmen, Endorlytes och Anti fatigue caps en gång i timmen. Det kommer att serveras frukost och middag varje dag och det tänker jag äta. Jag och min support har redan rekat restauranger i närheten där det går att handla mat till lunch. Jag kommer också att ta med 5 st påsar med frystorkad mat som nödlösning. Sedan så har ju tävlingen enligt egen utsago den bästa maten och det bästa energibordet, så det blir nog en del småplock där också.Bilden är tagen när jag förberedde ett annat lopp men visar några av mina favisar.


Ny upplevelse.

Idag stod det styrketräning på schemat, ingen slump eftersom idag skulle jag få utbildning i Kettlebells och jag misstänkte att den utbildningen skulle bli ett bra träningspass. OJ OJ OJ vad rätt jag hade. Dom där kanonkulorna med handtag är ju helt underbara och det blev ett riktigt bra träningspass också. Så bra att när jag kom hem började det att göra ont i benmusklerna, jätteont. Min fina fru sa lungt "det är akut träningsvärk", första gången för mig, inte mysigt alls faktiskt.

För er som vill veta lite mer om Perpetuem solids så kan jag berätta att dom finns hos Runnersgear. Det är ju alltså Perpetuem i fast form, formade som stora tabletter. Dom var lätta att tugga i sig men det var en förutsättning för att ha vatten i munnen samtidigt. Jag tror att dom verkligen kan göra nytta som ett enkelt och smidigt sätt att tillföra energi.

Across the years:
Idag tänkte jag bjussa på lite bilder från banan:
Det verkar vara ett väldigt fint underlag att springa på men gaiters är ett måste.

Jodå för tusan.

Det känns verkligen superkul och inspirerande att ha börjat skriva igen och det känns som ett väldigt bra beslut.

Närmast är planen att beskriva träningen fram till Across the years samtidigt som jag kommer att beskriva tävlingen lite mer detaljerat. Jag kommer också precis innan jag åker till USA att prata lite om mitt mål och hur jag tänker nå det.

Träningsmässigt så ligger jag just nu alltså i nedtrappning/formtoppning och har gjort så i en veckas tid. Innan den veckan så hade jag två riktigt tunga veckor där jag fokuserade på att få mycket mängd. Förra veckan var en kortare mängdvecka och denna veckan är den veckan där jag kör lite mer fartinspirerad träning. Detta är samma upplägg som jag körde inför GAX i sommras och då kände jag att jag var i kanonform på tävlingsdagen. En liten skillnad är att jag vilar lite mer den sista veckan, jag tror på ett antal dagar med totalvila innan längre tävlingar.
Dagens träning var ett distanspass på 10 km där syftet var att bara känna flyt och komfort i löpningen, att känna hur kroppen tycker att det börjar bli riktigt lätt att springa. Passet gick bra och det kändes som jag ville.

Nu till Across the years:
Loppet går av stapeln den 29:e december och platsen är Nardini Manor strax utanför Phoenix Arizona.
Tävlingen är alltså 72 timmar lång och tävlingsmomentet ligger i att komma så långt som möjligt under den tiden. Banan är en grusväg/gång som är byggd just för detta ändamål och är 500 meter lång.


Här är en bild över hela tävlingsområdet, den gula markeringen visar grusvägen. Det lär bli lätt att hitta efter ett par varv.


Då kör vi igen

Jag har kännt under den senaste tiden känt att jag skulle vilja börja blogga igen. Som ni vet så la jag ner mitt bloggande för ett tag sedan då jag kände att jag började skriva om saker som inte riktigt hörde till ursprungsämnet. Jag vill skriva om framförallt träning och tävling, min resa mot mina mål. Jag vill ge en bild av hur jag gör för att lyckas med det jag vill.

Nu ligger jag i formtoppningsträning inför ännu ett av mina drömlopp; Across the years. Träningen går väldigt bra och allt går enligt plan.
Mitt mål och min plan för tävlingen kommer jag att återkomma till.

Dagens träningspass var Luciaspring på TEC-Banan, kroppen kändes väldigt bra bortsett från en grym träningsvärk som orsakades av ett skidpass igår i alldeles för hög fart. 20 km blev det idag och det var bara härligt hela tiden, passade på att pröva nya Perpetuem solids mmmmm.

NU KÖR VI IGEN!


RSS 2.0